Rulada cu ganache de cappuccino

de - Andreea - in Prajituri, 30 Aug 2013 | 13358 vizualizari

 

Usor de facut :) ... si atat de buna...

 

INGREDIENTE

Pentru blat rulada :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao

Pentru ganache de cappuccino

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 1\2 cescuta cafea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ganache de cappuccino:

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.

Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).

Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora.

Apoi cu ajutorul unui mixer,mixam compozitia  pana devine o crema fina .Adaugam cafeaua si amestecam incet.Dam la frigider pana in momentul folosirii la rulada.

Pentru blat:

Separam mai intai albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam totul foarte bine.

Galbenusurile se freaca cu ulei.

Se adauga apoi incet la compozitia de albusuri si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus cu grija.

Tapetam o forma pentru cuptor.Din aceasta compositie, facem pe foaia de copt fasii pe care le vom da la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

Intre timp la restul de compozitiei adaugam 3 lingurite cacao si amestecam din nou de jos in sus.

Scoatem tava si turnam restul de compozitie.Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.Facem testul cu scobitoarea daca e nevoie.

Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.Lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit il desfacem,ungem blatul cu ganache si rulam inapoi.

Dam rulada la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale